In het begin van de zomer 2022 ben ik gestart als wethouder sport. Inmiddels heb ik al kennis gemaakt met veel actieve inwoners, verenigingen en organisaties die zich inzetten voor de sport in Soest en Soesterberg. Ik heb bij verschillende sporten al kunnen toeschouwen. Er waren mooie sportieve prestaties en sinds de zomer vonden er sportieve evenementen plaats, zoals het Soester Wandelweekend, de Vuelta en het eerste Soester kennismakingssportevent. Samen met alle andere wethouders uit onze regio heb ik de hernieuwde samenwerkingsovereenkomst van 'Grenzeloos Actief' ondertekend waarmee we samenwerken om een goed aanbod aangepast sporten in de regio op de kaart te zetten. En op de laatste dag van het jaar ontmoette ik veel inwoners bij de Sylvestercross.

In 2023 werken we samen aan de nieuwe sportnota van de gemeente Soest. Ik verheug me op de eerste ontmoetingen met de verenigingen en clubs die op 15 en 20 februari 2023 samen komen bij StayOkay om in gesprek te gaan over het toekomstig sportbeleid in de gemeente Soest.

Ik hoop dat we, net zoals in 2022, ook in 2023 sporters mogen huldigen voor hun sportieve prestaties. We zijn als gemeente in voorbereiding op een jaarlijks huldigingsmoment voor sporters. Zodra dit concreet is, lees je dit op deze site. Daarnaast willen we als gemeente verder stimuleren dat iedereen vanaf jongs af aan kan deelnemen aan sport en bewegen. En het is belangrijk dat dit op een gezonde en veilige manier, met veel plezier kan.

Ik hoop jullie te ontmoeten op 15 en/of 20 februari a.s. bij Stayokay. Tot dan en een mooi en succesvol sportjaar gewenst!

Publicatiedatum: 25-01-2023