Wie hangen er in de galerij der kampioenen? Dat zijn een hoop jongens, meiden, heren en dames uit Soest! We hebben als gemeente een succesvol sportjaar achter de rug.

Trampoline springen (NK)
De sky is the limit! De trampoline springers van de De Springbokken hebben veel podiumplekken behaald tijdens NK in 2022.
Er waren vijf dames met een podiumplek:
• Jewel Hendriks (1e plaats in 3e divisie senioren dames)
• Yasmine van Twillert (3e plaats in 3e divisie senioren dames)
• Jennifer van den Bos (3e plaats in 3e divisie junior meisjes)
Synchroon:
• Fleur Fros & Lieke Berfelo (2e plaats 2e divisie jeugd II/junior meisjes)

Jiujitsu (WK)
Twee keer brons op WK jiujitsu 2022: Jesse van Heerikhuize en Ecco van de Veer uit Soest.
Afgelopen oktober deden de twee Soesters mee met het WK en behaalden daar hun bronzen plak. Ecco deed mee in de categorie -62 kg en Jesse in de categorie -77 kg. Ook Jasper de Beer uit Soest (-69 kg) had zich knap gekwalificeerd voor het WK en deed mee, maar hij behaalde geen podiumplaats. Allemaal zijn ze actief bij Van Diermen Sport Soest.

Tennis (NK)
Soester tennisser Abel Forger is Nederlands Kampioen (t/m 18 jaar). Abel heeft eind juli 2022 in Hilversum de Nederlandse titel tot en met 18 jaar in de wacht gesleept en in december deed hij dit nogmaals, maar dan binnen op een andere ondergrond . Abel speelt momenteel verschillende toernooien in het buitenland. Om proftennisser te worden moet hij nog een lange weg afleggen die hij stap voor stap, met ondersteuning van zijn ouders en vanuit de KNLTB en sponsoren maakt. We wensen Abel Forger veel succes en bovenal veel plezier en volgen hem op de voet!

Schaatsen (World Cup)
Soester schaatser Wesly Dijs pakte het goud op de 1500 meter tijdens de World Cup op 9 december 2022 in Calgary. De World Cup wedstrijden zijn momenteel nog actief. We wensen hem veel succes bij de rest van het schaatsseizoen!

(Foto: bron: ANP)

Publicatiedatum: 18-01-2023