Inspireren en ontmoeten tijdens  Vitaal Soest Sportcafé

Laat je inspireren en kom naar Sportcafé Vitaal Soest! 
Deze avond staat in het teken van inspiratie, kennisdeling en netwerken.
Tijdens het algemene programma zullen we in gesprek gaan over lokale kansen en ontwikkelingen. 
Daarnaast zijn er verschillende sprekers zijn die iets vertellen over hun werkzaamheden en/of passies.

We zijn te gast bij AV Pijnenburg. Maak kennis met deze Soester Atletiekclub.

De sprekers;

  • Buiten-Psycholoog (Renée Swagerman-Feijen)
  • Sporters met een handicap binnen de club (Boukje Lindenberg en Marijke Roest)
  • Updates Sportakkoord (Esther Roelofs)
  • JOGG; Ondersteuning bij gezonde leefstijl (Anne JansenSchuiling)

Verder op deze pagina lees je waar ze het over gaan hebben.

Zien we je daar? Je kunt je hier direct aanmelden.

Datum: donderdag 11 april 2024
Tijd: inloop vanaf 19.00 uur; start programma 19.15 uur
Locatie: AV Pijnenburg, O.Z., Wieksloterweg Oostzijde 10, 3766 LS Soest

De avond wordt afgesloten met een netwerkborrel.

Aanmelden kan ook via de QR code op de flyer

Renée Swagerman-Feijen - Buitenpsycholoog; Renée is GZ-psycholoog en EMDR therapeut. Maar geen gewone. Ze doet haar behandeling namelijk in de Soesterduinen! Dus niet in de stoel maar actief in beweging. Daarbij maakt ze dankbaar gebruik van symboliek en metaforen die ze in de natuur aantreft. Tijdens het sportcafe vertelt ze over de kracht van natuur en buitenpsychologie. Kijk vooral vast even rond op haar site: https://www.praktijkkomorebi.nl

Anne JansenSchuiling -JOGG; Soest is sinds september 2023 een JOGG-gemeente. Dit betekent dat de gemeente zich inzet voor een gezonde omgeving voor de jeugd.JOGG staat voor een gezonde jeugd een gezonde toekomst.Ik ben JOGG-regisseur en bouw binnen de gemeente Soest aan een netwerk met de gemeente, maatschappelijke organisaties en bedrijven.Samen maken we de fysieke en sociale leefomgeving omgeving van kinderen en jongeren gezonder. Daardoor groeit onze jeugd op tot een gezonde generatie.Een thema van JOGG is (drink)water! Graag kom ik jullie daar meer over vertellen op donderdag 11 april.“Drink je zelf of je kind ook wel eens een ice tea? Is dit nou verstandig of niet?”

Boukje Lindenberg en Marijke Roest -Aangepast sporten: “Normaal waar mogelijk, aangepast waar nodig”; Sport is gezond, fantastisch om te doen en brengt veel plezier en ontspanning. Het is daarom ook geweldig dat er in ons land zoveel mensen aan sport doen. De sportparticipatie van mensen met een beperking blijft echter achter. Sporten en bewegen mogelijk maken voor iedereen, met of zonder beperking. Samen willen wij ervoor zorgen dat de sportparticipatie verhoogd wordt. Door een juiste match van vraag en aanbod, meer bekendheid van het (lokale) sportaanbod, een open houding van goede trainers en professionals kunnen we de openclub gedachte verspreiden. Waarbij we willen bijdragen aan een toename van sportplezier en een leven lang sporten. En hoe kunnen we daaraan bijdragen? Na afloop van deze introductie heb je inzicht in de doelgroep en door filmpjes en goede voorbeelden weet je hoe je mensen met een beperking mee moet laten doen met je huidige aanbod. Ook weet je wat ervoor nodig is om aangepast aanbod op te starten binnen de vereniging.

Esther Roelofs - Sportakkoord; Een update over de stand van zaken.

 

 

Publicatiedatum: 19-03-2024