Bewegen is leuk en leerzaam.

Het draagt ook bij aan een goede motorische en sociale ontwikkeling van kinderen. Door vroeg te investeren in gevarieerd bewegen, wordt de basis voor een actief leven gelegd. En natuurlijk helpt bewegen bij het voorkomen van overgewicht. Kinderen die bewegen leuk vinden en motorische een goede basis hebben, blijven op latere leeftijd meer bewegen en doen vaker aan sport. Diverse verenigingen in de gemeente Soest bieden sportaanbod voor de allerkleinsten.

Elke dag minimaal een uur bewegen.

Vóór de geboorte bewegen baby’s al volop in de buik. Ze bewegen hun beentjes en openen en sluiten de handjes. Na de geboorte leert een baby door te bewegen zichzelf en de wereld kennen. Een baby zal tijdens het spelen coördinatie en spierkracht ontwikkelen. Daarmee bereidt hij zich voor op omrollen, hoofd optillen, zitten, kruipen, staan en lopen. Dit gebeurt spelenderwijs, maar altijd bewegend.

Laat je baby bewegen en blijf in de buurt.

Leg je kind regelmatig op de buik als het wakker is. Zo leert het zijn hoofdje optillen en worden zijn rug en armpjes sterker. Dat heeft je baby nodig om te leren zitten, kruipen en lopen.
Leg je kind op een kleed op de grond waar het de ruimte heeft om te rollen of kruipen. Met speeltjes die geluid maken kun je je baby stimuleren om naar de speeltjes te grijpen. Wist je dat de basis voor een goede motorische ontwikkeling al in de eerste zes maanden van het leven wordt gelegd?

Publicatiedatum: 10-05-2022