De buurtsportcoaches.
Publicatiedatum: 10-05-2022

De buurtsportcoaches staan voor alle sportieve initiatieven in de gemeente Soest.

Behalve leuk en gezond is sport ook een belangrijke bindende factor in onze samenleving. In Soest zijn sinds eind 2016 de buurtsportcoaches een belangrijke schakel tussen sport/bewegen en het maatschappelijk werkveld. De buurtsportcoaches werken binnen de gemeente samen met sportverenigingen, scholen, welzijnsorganisaties en andere geïnteresseerde partijen, om sport en bewegen binnen onze gemeente bereikbaar te maken voor iedereen.

Maatschappelijke verbinding.

De buurtsportcoaches brengen mensen letterlijk en figuurlijk in beweging. Zij zijn maatschappelijke verbinders, die overal raakvlakken hebben in de Soester samenleving. Buurtsportcoaches laten bewoners ervaren, ‘waarom’ sport en bewegen belangrijk en leuk is. Vanuit bevlogenheid, een positieve insteek, creativiteit en lef stimuleren zij mensen waarvoor sport en bewegen niet gewoon is. Zij zetten daarbij ieder in zijn/haar eigen kracht. Deelnemers worden actiever in de samenleving en stimuleren vervolgens ook anderen om structureel te gaan sporten/bewegen.

Buurtsportcoaches, de film.

Om u een beeld te geven van wat de buurtsportcoaches in de gemeente Soest allemaal doen kunt u onze buurtsportcoach film bekijken.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Heeft u vragen met betrekking tot de Buurtsportcoachregeling en/of verenigingsadvisering in de gemeente Soest, dan kunt u rechtstreeks contact opnemen met Robbert Jaspers, coordinator BSC regeling en verenigingsadviseur.

Logo