La Vuelta door Soesterberg

La Vuelta Holanda

La Vuelta komt op 19, 20 en 21 augustus 2022 naar Nederland. Met (internationale) toprenners, een ploegenpresentatie, een uitgebreid activatieprogramma en drie prachtige etappes door Utrecht en Brabant wordt het een uniek event om mee te maken.

De koers start in Utrecht

Op 19 augustus 2022 gaat de Ronde van Spanje van start met een ploegentijdrit in Utrecht. Tijdens de tweede etappe op 20 augustus 2022 koerst het peloton van ’s Hertogenbosch via Soesterberg naar Utrecht. De tussensprint van de tweede etappe vindt plaats in Soesterberg op de landingsbaan van Park Vliegbasis Soesterberg.
Route tweede etappe over Park Vliegbasis Soesterberg

Utrecht - Amersfoort - Soesterberg

Vanuit Amersfoort koersen de renners op 20 augustus via de Stichtse Rotonde en de Utrechtseweg naar de Amersfoortsestraat in Soesterberg. Vanuit daar fietsen ze naar Park Vliegbasis Soesterberg. Op de landingsbaan volgt een tussensprint van de tweede etappe, waarbij renners punten kunnen verdienen. Daarna koersen de renners via de Amersfoortseweg naar Huis ter Heide.

Plaatselijke activiteiten rondom Vuelta 2022

De gemeente Soest werkt momenteel samen met verschillende lokale verenigingen en organisaties aan een ‘Soester Vuelta Activiteitenkalender’. In aanloop naar de start van de Spaanse wielerronde worden tal van activiteiten georganiseerd. De gemeente Soest staat voor inclusief sporten en dat betekent dat iedereen mee kan doen. Op de pagina La Vuelta kunt u de activiteiten vinden waar u aan kunt deelnemen. Op die pagina zal in aanloop naar de wielerronde ook steeds alle actuele informatie worden geplaatst over de tweede etappe en andere relevante ontwikkelingen rondom de Vuelta 2022 voor de inwoners van Soest en Soesterberg. Actuele verkeersinformatie en punten waar men wel en niet als toeschouwer kan staan worden hierin meegenomen.

100 dagen voor de start

Op 12 mei 2022, 100 dagen voor de start van de Vuelta, namen de renners van RTV Tempo Soest al een voorschot op de koers en de route die o.a. over Park Vliegbasis Soesterberg gaat.  Wat ze nog meer deden in deze 100 dagen lees je op plaatselijke website over de Vuelta in Soest.

Landelijke activiteiten

Utrecht, 's-Hertogenbosch, Breda... Met (internationale) toprenners, een ploegenpresentatie, een uitgebreid activatieprogramma en drie prachtige etappes door Utrecht en Brabant wordt het een uniek event om mee te maken. Algemene informatie over de tweede etappe en de overige activiteiten lees je op la Vuelta Holanda . #vamosholanda

 

Jan de Groot (Voorzitter RTV Tempo):

“Het hele jaar is tot ‘Vuelta-jaar’ bij RTV Tempo uitgeroepen. Op 12 mei a.s. is de afvlag door burgemeester Rob Metz. Op 11 juni is de klimmetjestocht over de mooie Utrechtse Heuvelrug en op 20 augustus, voordat de professionele renners over de vliegbasis rijden, is er een wielercriterium op de startbaan voor de recreatieve wielrenners.”

Burgemeester Rob Metz:

“Fantastisch om zo’n internationaal evenement mede mogelijk te maken. We grijpen het evenement ook aan om de inwoners van Soest en Soesterberg kennis te laten maken met de wielersport en vooral om dit evenement samen met elkaar te vieren. Na twee jaar van Corona is het mooi dat dit weer kan.  Ik ben erg blij met de inzet en het enthousiasme van de verenigingen, instellingen, het bedrijfsleven, de horeca, het onderwijs en sportaanbieders die dit wieler spektakel aangrijpen om elkaar te ontmoeten tijdens de vele activiteiten die zij organiseren. Geweldig dat de handen ineen geslagen worden. Op naar een mooie Vuelta zomer in Soest en Soesterberg."